Grupul de firme MEDIMFARM – SOCERAM – CEMROM a decis să doneze Spitalului Județean Ploiești 2.500 teste “Standard Q Covid – 19 Ag”

22 decembrie 2020  |  08:32  |  👁 551 Vizualizari


Cunoscută fiind importanța majoră pe care testarea populației o are în lupta împotriva pandemiei, grupul de firme MEDIMFARM – SOCERAM – CEMROM a decis să doneze Spitalului Județean Ploiești 2.500 teste “Standard Q Covid – 19 Ag” destinate diagnosticării persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 pe baza detecției de antigen.

Testele sunt produse de către SD Biosensor Inc. din Coreea de Sud, companie care ocupă locul 1 la nivel mondial în domeniul diagnosticării in vitro. “Standard Q Covid – 19 Ag” sunt primele și până în acest moment singurele avizate de catre Organizația Mondială a Sănătății. Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68%, ele respectă Directiva 98/79/EC a Parlamentului European și a Consiliului privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro. Testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului în exudatul nasofaringian al pacientului (rezultatul se obține în decurs de 15 – 30 de minute).

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.