S-a deschis Muzeul Parfumurilor Legendare

5 martie 2023  |  15:21  |  👁 271 Vizualizari


De Dragobete s-a deschis Muzeul Parfumurilor Legendare by Your Personal Aroma Artisan Parfums, un muzeu pop-up de atelier până pe 8 Martie şi pentru ocazii speciale. Master Parfumierul şi “Nasul” Raluca Vasile, parfumierul vedetelor, şi-a dorit să expună, cu ocazia aniversării a 8 ani de activitate, colecţia sa privată de parfumuri vintage celebre discontinuate sau reformulate, care au inspirat creaţiile sale.

Ediţii rare create de parfumieri renumiţi pentru celebrităţi şi case regale, precum Marie Antoinette, Jackie Kennedy, Marylin Monroe, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Gabrielle Chanel, Jeanne Lanvin, iar la noi celebrul parfum Zenobia, creat de master parfumieră pentru aniversarea de 80 de ani a creatoarei Zina Dumitrescu.

Muzeul Parfumurilor

Conceptul este o călătorie olfactivă memorabilă prin creaţiile şi ingredientele naturale regale din anii ’70, parfumuri şi mirosuri care amintesc de opulenţă, naturaleţe şi mamele noastre. Parfumuri cum în ziua de azi nu se mai fac decât în ateliere bespoke, pentru că astfel de ingrediente sunt rare şi în ediţie limitată.

 

“Parfumurile naturale nu sunt însă neapărat scumpe, dar sunt în ediţii limitate. Cu un astfel de parfum vei mirosi diferit, unic, memorabil. Muzeul are un scop educaţional, într-o piaţă dominată de parfumurile sintetice şi clone de slabă calitate, având acces la a mirosi parfumuri vintage şi ingredientele cu adevărat calitative din spatele unui parfum, şi îţi vei da seama de ce anii ‘70 sunt un etalon pentru parfumeria modernă de lux şi de nişă.

 

Să tot fie vreo 10 ani de când am citit prima dată Muzeul Inocenţei al lui Orhan Pamuk. Şi de atunci de alte câteva ori. Puţine cărţi mi-au făcut pielea găină. Ce am vrut să creez e de fapt un muzeu al amintirilor. Este şi un ‘museum of broken dreams’, pentru că parfumurile sunt amintiri olfactive presărate cu ADN-ul nostru, cu visuri nostalgice şi aspiraţii. Cam asta veţi simţi şi la Muzeul Parfumurilor Legendare sau Musée des Merveilles. Amintiri şi vise olfactive din alte timpuri.“

Sesiunile de vizită private sau de grup sunt deschise pentru public până pe 8 martie. Muzeul va fi deschis cu noi concepte şi călătorii olfactive multisenzoriale pe câteva coordonate trasate de fantezia parfumeurului, unde repere sunt parfumuri istorice, rare.

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.