Ucraina discută cu România pentru a-și exporta producția agricolă prin portul Constanța – ministru

30 martie 2022  |  13:22  |  👁 282 Vizualizari


Ucraina poartă discuții cu România pentru a-și expedia exporturile de produse agricole prin portul românesc Constanța de la Marea Neagră, în condițiile în care invazia Rusiei a blocat porturile ucrainene, a anunțat miercuri Ministerul ucrainean al Agriculturii într-un comunicat, potrivit Reuters.

Ucraina, unul dintre principalii exportatori mondiali de cereale și uleiuri vegetale, are suficiente stocuri pentru a-și satisface nevoile alimentare timp de doi ani, dar va pierde 1,5 miliarde de dolari pe lună din exporturile agricole din cauza invaziei rusești, a precizat ministerul.

Noul ministru ucrainean al agriculturii, Mykola Solskyi, a declarat sâmbătă că abilitatea țării sale de a exporta cereale se înrăutățește pe zi ce trece și se va îmbunătăți doar dacă războiul cu Rusia se va încheia.

Ucraina ar putea să nu producă suficiente recolte pentru a exporta dacă campaniile de semănat din acest an sunt perturbate de invazia Rusiei, a declarat pe 19 martie, consilierul prezidențial Oleh Ustenko.

sursa hotnewshttps://economie.hotnews.ro/stiri-agricultura-25466852-ucraina-discuta-romania-pentru-exporta-productia-agricola-prin-portul-constanta-ministru.htm

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.