Macroseră pentru microplante și plante aromatice, la Ploiești

11 octombrie 2022  |  13:16  |  👁 316 Vizualizari


De la o investiție mică, de familie, în satul Fânari din comuna Gorgota, prahoveanul Cristian Tudor (foto), inginer horticol, a ajuns, la numai 32 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți producători de microplante și plante aromatice din România.
La Ploiești, s-a inaugurat marți, 11 octombrie, Green Hub Kaufland by Ultragreens, o investiție care se ridică la valoarea de 350.000 euro, o premieră în domeniu, având în vedere că microplantele și plantele aromatice cresc în sere suprapuse, cu iluminat special pentru fiecare tip de plantă.
Hala de producție are o amprentă la sol de numai 180 de metri pătrați, dar cu o suprafață de cultivare de 1.250 de metri pătrați, având în vedere că sunt suprapuse șapte suprafețe de cultivare. Plantele sunt cultivate eficient tot timpul anului, cu un consum de apă cu 95% mai redus față de agricultura tradițională. Ciclurile de producție variază între 10 și 20 de zile, fiind cultivate game de salate, ridichi, broccoli sau chives, precum și plante aromatice, crescute în regim hidroponic. Toată producția va intra la comercializare în lanțul de magazine Kaufland.

SURSAhttps://prahovainfo.ro/actualitate/5545-macroser%C4%83-pentru-microplante-%C8%99i-plante-aromatice,-la-ploie%C8%99ti.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.