Pierderi financiare uriașe pentru Airbus din cauza pandemiei. Criza zguduie companiile aeriene

30 aprilie 2020  |  07:38  |  👁 671 Vizualizari


Companiile aeriene nu au mai fost niciodată într-un asemenea impas. Nici industria aeronautică. Un singur exemplu, grăitor: Airbus a raportat în primul trimestru pierderi de 481 de milioane de euro, adică 15 la sută din cifra de afaceri. Și criza e abia la început, avertizează conducerea companiei.

Mii de angajați Airbus au probleme; compania caută împrumuturi de miliarde de euro pentru a supraviețui crizei. Chiar și după eventuala ridicare a restricțiilor – când, nimeni nu știe – va dura mult până oamenii vor fi convinși că pot călători în siguranță. Nimeni nu se avântă să facă previziuni asupra unei date a revenirii la normal.

Conducerea Airbus speră că în a doua jumătate a anului va reîncepe livrări pentru comenzile deja făcute. Dar, pe termen lung, sunt o mulțime de incertitudini și nicio speranță.

„Sângerăm bani!” spune directorul Faury – și avertizează că va studia „redimensionarea” după criza. Sunt în joc locurile de muncă a 45.000 de angajați din lumea întreagă, avertizați să se așteaptă la concedieri masive.

Compania cere ajutor guvernamental, afirmând că, fară sprijin, există chiar pericolul să nu supraviețuiască.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.