Singura fabrică românească de ciocolată este în buza falimentului: anul trecut a fost dramatic

20 martie 2023  |  18:54  |  👁 175 Vizualizari


Singura fabrică de ciocolată cu acționariat românesc, fabrica ”Galatic” din Maramureș, își cere insolvența. Directorul Liviu Fagi susține că totul a plecat de la costurile mult prea ridicate de producție, dar și din cauza faptului că retailerii au refuzat să accepte o creștere a prețurilor.

“Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.

Anul trecut, pentru a reduce cumva cheltuielile foarte mari cu consumul de energie electrică, am făcut un proiect pentru o capacitate proprie de producție, prin panouri fotovoltaice, dar proiectul nu a mai fost implementat, pentru că acea linie de finanțare, care ar fi ajutat real mulți antreprenori români, nu a mai fost deschisă.” a spus Liviu Fagi.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.