În vacanță, fără masă la restaurant. Hotelierii și patronii de restaurante sunt nemulțumiți

11 iunie 2020  |  11:39  |  👁 660 Vizualizari


Turiştii care vor ajunge la mare sau la munte riscă să nu aibă unde să mănânce, deşi au plătit pentru masă, susţin patronatele din turism. Restaurantele cu servire la interior rămân închise şi după 15 iunie. Iar terasele unităţilor de cazare acoperă doar 30% din necesarul de locuri. Autorităţile susţin că redeschiderea restaurantelor ar înseamna un risc major care poate duce la creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus. Managerii de localuri sunt însă nemulţumiti, iar unii ameninţă că dau Guvernul în judecată.

Turiștii vor lua masa la terasa și după 15 iunie. Restaurantele cu servire la interior rămân închise pentru că autorităţile consideră că încă există pericolul de răspândire a noului coronavirus printre clienţi. Cele mai multe nemulţumiri sunt în zonele turistice.

Hotelierii reclamă că au cheltuieli mai mari cu măsurile de prevenție a răspândirii covid-19, iar restaurantele ar fi fost o sursă importantă de venit. În plus, locurile la terasă sunt limitate.

Patronii cer Guvernului să revină asupra deciziei.

Reprezentații Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor au trimis o scrisoare premierului în care susţin că menținerea restricției nu este justificată și vor redeschiderea localurilor din 15 iunie.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.