În Asia Pacific s-a format cel mai mare bloc comercial din lume. Este pentru prima oară când China și Japonia au ajuns la un acord bilateral privind reducerea taxelor

Parteneriat

22 noiembrie 2020  |  06:32  |  👁 80 Vizualizari


China și încă 14 state au semnat un acord care va reprezenta 30% din economia globală, 30% din populaţia globală şi 2,2 miliarde de consumatori. Proiectul transatlantic promovat de fostul președinte Barack Obama, dar din care Donald Trump a retras Statele Unite acum 3 ani, pare să fie o joacă de copil pe lângă această construcție, care va întări poziția Chinei de jucător comercial în regiune și în lume.

Este pentru prima oară când China și Japonia au ajuns la un acord bilateral privind reducerea taxelor.

De altfel, una dintre promisiunile incluse în Parteneriatul Economic Cuprinzător Regional semnat la Hanoi, în Vietnam, se referă la eliminarea unor tarife în cadrul blocului – unele imediat, altele în decurs de 10 ani.

Deocamdată, nu există detalii cu privire la ce produse și ce țări ar beneficia de reducerea imediată a tarifelor.

Parteneriatul Economic Cuprinzător Regional – RCEP va elimina unele bariere comerciale asupra importurilor, pe parcursul a 20 de ani. Va include, de asemenea, prevederi cu privire la proprietatea intelectuală, telecomunicații, servicii financiare, comerț online și servicii profesionale.

Parteneriatul Economic Cuprinzător Regional reuneşte cele 10 state membre ale Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), China, Japonia, Coreea de Sud, Australia şi Noua Zeelandă.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.