Eurolines își declară falimentul, după 35 de ani

23 iulie 2020  |  11:04  |  👁 549 Vizualizari


Cea mai importantă companie de transport cu autocarul din Franța întră în faliment. Scăderea numărului de călători și pierderile acumulate din cauza pandemiei au dus compania Eurolines la imposibilitatea de a supraviețui din punct de vedere economic.

După 35 de ani de activitate, Eurolines își închide porțile. Creată în 1985, această întreprindere simbol pentru ceea ce înseamnă transportul cu autocarul peste tot în Europa, și-a declarat falimentul. O veste care nu-i bucură deloc pe cei 115 angajați.

Reprezentanții Eurolines explică într-un comunicat că declanșarea procedurii de faliment era inevitabilă din cauza situației financiare și a crizei sanitare.

În 2018, Eurolines a realizat o cifra de afaceri de aproape 49 de milioane de Euro.

Sindicatele de la Eurolines au anunțat că vor declanșa toate procedurile pentru ca salariații să poată primi cele mai bune compensații.

În Franța, transporturile și turismul sunt printre domeniile economice care au cel mai mult de suferit din cauza crizei iar estimările nu sunt prea optimiste. În următoarele luni, mulți vor fi nevoiți să-și închidă activitatea din cauza pierderilor acumulate.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.