Coronacriza lovește bursa și prețul petrolului. Economiști germani: Pandemia de coronavirus va provoca cea mai gravă recesiune din ultimii 11 ani

31 martie 2020  |  07:59  |  👁 484 Vizualizari


Coronacriza își arată deja colții în economia mondială. Prețul petrolului a atins cele mai joase cote din ultimii 18 ani, 22 de dolari barilul pe piața Brent. În același timp, bursele asiatice și europene sunt în cădere liberă. Finanțiștii americani cred, însă, că va fi o criză de scurtă durată.

Consiliul înțelepților din Germania, cei 5 economiști care sfătuiesc guvernul de la Berlin, au avertizat că pandemia de coronavirus va provoca cea mai gravă recesiune din ultimii 11 ani. Cam la același lucru se așteaptă întreaga lume, iar analiștii sunt sceptici în privința remediilor anunțate până acum.

FRANCIS LUN, analist financiar: „Lucrurile chiar scapă de sub control. Uitaţi-vă la indicele Dow Jones care a căzut vineri şi, desigur, azi dimineaţă, pieţele au închis pe minus substanţial.”

Analiștii se așteaptă ca la sfârșitul primei jumătăți a acestui an să constate o contractare a economiei globale de aproximativ 10 la sută.

Dar un raport al companiei american Goldman Scahs susține că această criză nu reprezintă așa numitele riscuri sistemice. Finanțiștii americani cred că, în condițiile în care guvernele intervin pentru stabilizarea piețelor și băncile sunt capitalizate, criza economică va fi pe termen scurt.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.