Au început semănăturile de primăvară. Activitățile agricole se desfășoară cu respectarea măsurilor de prevenire a coronavirusului.

31 martie 2020  |  08:02  |  👁 871 Vizualizari


Agricultura nu aşteaptă să treacă pandemia. Asta spun fermierii, care au profitat de vremea frumoasă de afară şi au luat cu asalt câmpul. A fost dat startul la semănarea culturilor de primăvară. Activitatea se desfășoară cu respectarea măsurilor de prevenire a coronavirusului.

Fermierii spun că sunt lucrări agricole ce nu pot fi amânate. De exemplu: semănatul terenurilor agricole cu floarea soarelui, dar şi tratamentele aplicate culturilor de grâu.

De asemenea, nici pomicultorii nu pot sta în casă în această perioadă. Ei trebuie să aplice anumite tratamente fitosanitare pomilor fructiferi, pentru că altfel, spun ei nu vom avea fructe.

În viticultură, specialiștii spun că aceasta este perioada propice pentru tăierea viței de vie.

Nici legumicultorii nu stau liniștiți. Pentru că în piețe, comercializarea verdețurilor și a legumelor se face greoi din cauza crizei de coronavirus, mulți au ales să facă livrări la domiciliu. În localitatea Curtişoara din Olt, dar şi în localitatea doljeană Almăj, mai mulți legumicultori au creat o pagină pe Facebook denumită ,,Lădița cu legume proaspete”. Oamenii pot să își comande diverse legume: castraveți, spanac, salată , ridichii, ceapă, pe care fermierii le livrează la domiciliu.

Prețurile nu sunt mai mari ca în piețe, iar singura condiție este ca valoarea comenzii să nu fie mai mică de 30 de lei.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.