ZIUA moțiunii de cenzură: ‘Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti’ – vot în Parlament

5 februarie 2020  |  10:23  |  👁 437 Vizualizari


Senatul şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună, vor dezbate şi vota miercuri moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”.
Moțiunea de cenzură a fost semnată de 208 parlamentari, iniţiată de social-democraţi după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Moţiunea a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului de către deputatul PSD Daniel Suciu.
Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
Ciolacu spune că are destule voturi
Liderul interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a afirmat că sunt suficiente voturi pentru a trece moţiunea de cenzură. „Avem suficiente voturi (pentru a trece moţiunea de cenzură – n.r.), înseamnă că avem mai mult de 233”, a precizat, tot marţi, Marcel Ciolacu.
Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.
Iniţiatorii moţiunii de cenzură arată că Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere.Aceştia consideră că decizia de a modifica legislaţia electorală cu patru luni înainte de alegeri aruncă România la marginea Europei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.