Windows 7 rămâne fără suport tehnic din 14 ianuarie

14 ianuarie 2020  |  11:32  |  👁 97 Vizualizari


Microsoft anunță, într-un articol, utilizatorii sistemului de operare Windows 7 că platforma va rămâne fără suport tehnic începând cu data de 14 ianuarie 2020.

Sistemul de operare, folosit de aproximativ 400 de milioane de utilizatori, nu va mai primi actualizări software începând cu această dată. Asta înseamnă că utilizatorii care decid dă folosească în continuare Windows 7 sunt mai expuși la amenințări informatice. „Poți folosi în continuare Windows 7, dar, după ce suportul s-a oprit. Totuși computerul tău va fi mai vulnerabil la riscuri de securitate și viruși. Windows va continua să pornească și să ruleze. În schimb nu vei mai primi actualizări software, inclusiv actualizări de securitate, de la Microsoft. Dispozitivele care rulează software care nu mai beneficiază de suport nu sunt protejate”, a transmis compania.

Microsoft le recomandă utilizatorilor să achiziționeze un nou computer personal. Compania nu recomandă un upgrade de la Windows 7 la Windows 10. Asta  deoarece este posibil ca anumite drivere și componente să nu funcționeze corect. În schimb, utilizatorii ar trebui să instaleze de la zero Windows 10, în cazul în care PC-ul respectiv este capabil să susțină noul sistem de operare.

Utilizatorii de Windows 7 pot trece, de asemenea, pe platforme rivale, precum macOS sau iPadOS de la Apple sau Chrome OS de la Google.

Windows 7 a fost lansat în 2009 și a devenit repede un mare succes de piață. Acesta a fost apreciat de specialiști. În primele șase luni, Microsoft a vândut 100 de milioane de licențe.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.