Vrea Guvernul să naționalizeze Pilonul II? Nu discutăm așa ceva. E doar o discuție a unora care vor să se audă la televizor – ministrul Muncii

26 august 2022  |  09:51  |  👁 223 Vizualizari


Ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat vineri despre schimbările pregătite prin OUG la Pilonul II de pensii, privind tăierea unor comisioane încasate de administratorii fondurilor de pensii, și dacă Guvernul se gândește în prezent la o naționalizare a banilor din acest sistem.

  • „Ministrul Muncii nu are nicio atribuțiune aici. Atribuțiile Ministerului Muncii legate de Pilonul II sunt doar din punct de vedere a virării sumelor de bani către administratorii privați și a întocmi acele liste cu sumele de bani.
  • Am primit de la ASF, că acolo sunt specialiștii, acel text pe care dvoastră îl vedeți postat în transparență publică. Dumnealor au scris tot. Ministerul Muncii și Guvernul nu au avut nicio completare. ASF nu are posibilitate, conform legii, de inițiativă legislativă, și atunci a trebuit să fie acest lucru preluat și adus în Guvern.
  • De naționalizare am spus de mai multe ori și eu, a răspuns și premierul și președintele PSD Marcel Ciolacu, nu discutăm de așa ceva. E doar o discuție a unora care vor să se audă pe la televizor.”, a răspuns ministrul Muncii, Marius Budăi.

Schimbările propuse la Pilonul II și III de pensii: USR acuză Guvernul că ar urmări ‘gonirea administratorilor’ și ‘confiscarea banilor’

​USR a solicitat miercuri Guvernului Ciucă să renunțe la proiectul de ordonanță de urgență care vizează eliminarea comisioanelor percepute de administratorii fondurilor de pensii pe contribuțiile plătite de cei 7,8 milioane de români în Pilonul II de pensii (pensii obligatorii administrate privat) și Pilonul III (pensii private facultative).

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.