Vladimir Putin a anunțat că Rusia împrumută Belarus cu 1,5 miliarde de dolari

15 septembrie 2020  |  12:07  |  👁 82 Vizualizari


Rusia împrumută Belarus cu 1,5 miliarde de dolari. Anunțul a fost făcut de președintele Rusiei, Vladimir Putin, la finalul discuţiilor cu liderul de la Minsk, Alexandr Lukaşenko. Discuțiile au avut loc în staţiunea Soci de la Marea Neagră.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat luni că Rusia a convenit un împrumut de 1,5 miliarde de dolari cu Minsk. Potrivit ştirilor difuzate de presa din Rusia, Putin a spus că propunerea lui Lukaşenko de a realiza reforma constituţională este logică şi oportună.

Este prima întâlnire dintre cei doi, după alegerile prezidenţiale din Belarus din 9 august. La finalul discuțiilor, preşedintele Vladimir Putin a mai spus că poporul din Belarus ar trebui să rezolve criza fără interferenţe străine, relatează Reuters.

Presa rusă scrie că autorităţilor belaruse au nevoie de aceşti bani pentru a menţine stabilă moneda naţională, mai ales după ce belaruşii au început să cumpere masiv valută străină şi să-şi retragă banii din bănci.

Preşedintele Alexandr Lukaşenko se află în Rusia, în staţiunea Soci, pentru a-i cere ajutorul lui Vladimir Putin. Acasă, Lukașenko se confruntă cu o opoziție fără precedent, sute de mii de cetățeni cerându-i demisia din cauza suspiciunii că a fraudat alegerile.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.