Suplimentele nutritive pot fi folosite pentru a preveni unele dintre simptomele diabetului de tip 2, cum ar fi scăderea în greutate, oboseala și urinările frecvente.
Cere sfatul unui medic specialist în diabet și boli metabolice înainte de a încerca suplimentele și întreabă-l ce vitamine, minerale ori uleiuri esențiale sunt recomandate în cazul tău.
Diabetul este o boală cronică care face ca nivelul de glucoză (zahăr) din sânge să ajungă uneori la valori prea mari. Dacă faci mici schimbări în alimentația ta și respecți regimul pentru diabetici, poți să menții glicemia la valori normale. Experții spun că diabeticii ar trebui să ia în considerare și administrarea unor suplimente, precum cele cu crom, scorțișoară sau vitamina D, pentru a reduce o parte din simptome.
Pacienții cu diabet pierd mai mult crom prin urină decât populația generală. Acest aspect poate influența rezistența la insulină. De exemplu, un studiu a arătat că persoanele care luau un tip de medicament oral pentru diabet au observat o îmbunătățire a valorilor glicemiei atunci când au luat și suplimentele cu crom.
Poți să crești cantitatea de crom din organism dacă mănânci anumite alimente. Cromul se găsește, de exemplu, în alimente precum carnea, ficatul și cerealele integrale, însă poți lua și suplimente. Potrivit specialiștilor, administrarea unor suplimente cu crom ar putea ajuta la reducerea rezistenței la insulină.
În prezent, studiile în privința scorțișoarei au rezultate contrare. Unele studii arată că scorțișoara poate spori sensibilitatea la insulină, pe când alte studii nu au descoperit niciun efect. Dacă scorțișoara este, totuși, benefică în cazul diabeticilor, beneficiile ei sunt minime și este nevoie de studii mai ample.
sursa: exquis.ro
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.