Virozele respiratorii nu se tratează cu antibiotice. Ceaiurile din plante pot fi de ajutor

27 decembrie 2019  |  10:21  |  👁 456 Vizualizari


Până la 18 ore poate rezistă un virus ce poate cauza o răceală în mediul înconjurător. Se poate lipi ușor de mâini, iar apoi ajunge la nas.

De aceea, spălatul des pe mâini este, de fapt, metoda de prevenție pentru afecțiunile respiratorii. La fel, hidratarea.

Dr. Angela Crăciunescu, medic primar ORL: “În sezon, majoritatea infecțiilor sunt virale, deci nu antibiotic. Infecțiile virale pot face febra 2-3 zile, deci nu necesata antibiotic. În 3 zile trebuie să învingem.”

Virozele respiratorii sunt produse de virusuri, care nu aparțin lumii vii. Și care nu pot fi combătute cu antibiotic.

Infecțiile bacteriene sunt produse de bacterii, adică micro-organime vii. Împotriva acestora au efect antibioticelor.

În sezoanele reci, preveniți cele mai comune infecții, adică răcelile, dacă va spălați des pe mâini. Iar dacă aveți în apropiere o persoană răcită, vitamina C devine de ajutor.

Dr. Elena Latcan, medic primar ORL: “Întărește pereții celulelor să nu mai pătrundă germeni în interiorul celulelor. Dacă cineva din familie sau de la serviciu e răcit, noi ceilalți putem să luăm vitamina C un gram pe zi, vreo 10 zile.”

Hidratarea, de asemenea, face parte din prevenția infecțiilor respiratorii.

Dr. Carmen Nonn: “Toamna și iarna cautăm să ne protejăm organismul de răceală, consumând mai multe lichide calde, în special ceaiuri.”

Indiferent de tipul de infecții sau inflamații ale căilor respiratorii, ceaiurile sunt recomandate atât pentru hidratare, cât și pentru acțiunea lor benefică în aceste situații. O formulă de ceai care ajută la eliminarea disconfortului respirator, asociază plante cu acțiune antiseptică și antiinflamatoare cum sunt anasonul, cimbrul, creţuşca, eucaliptul, ghimbirul, frunzele de măslin, plămânărica, sovârvul. Cel puțin doi litri de lichide pe zi.

Dr. Carmen Nonn: “Un ceai cald care ne induce o stare de bine, atunci când suntem răciți, conține anason, cimbrişor de câmp, fenicul, hibiscus, măceşe, pin, salvie, scorțișoară, șoc, sovârv și este recomandat să-l bem încă de la primele semne ale răcelii.”

O aromă plăcută în ceai dau fructele de măceș, fenicul și scorțișoară. Combinația de plante din compoziția ceaiului susține sănătatea și confortul căilor respiratorii. Favorizează transpirația și expectorația și poate fi consumat atât în sarcină, cât și pe perioada alăptării.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.