Un tablou al lui Piet Mondrian a fost expus cu susul în jos timp de 75 de ani

31 octombrie 2022  |  06:59  |  👁 195 Vizualizari


O operă de artă a pictorului olandez abstract Piet Mondrian a fost atârnată cu susul în jos în diferite galerii timp de 75 de ani, a declarat un istoric de artă, citat de BBC.

În ciuda descoperirii recente, lucrarea, intitulată New York City I, va continua să fie expusă cu susul în jos pentru a evita deteriorarea ei.

Tabloul din 1941 a fost expus pentru prima dată la MoMA din New York în 1945.

Din 1980 a fost expusă în colecția de artă a landului german Renania de Nord-Westfalia din Düsseldorf.

Curatorul Susanne Meyer-Büser a observat eroarea atunci când a cercetat noua expoziție a muzeului despre artist la începutul acestui an, dar a avertizat că tabloul s-ar putea dezintegra dacă ar fi atârnat acum cu partea corectă în sus.

„Odată ce am subliniat acest lucru celorlalți curatori, ne-am dat seama că era foarte evident. Este foarte probabil ca tabloul să fie în sens invers”, a adăugat ea, contactată de BBC.

Unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XX

O fotografie din atelierul influentului olandez, realizată la câteva zile după moartea sa, arată același tablou așezat pe un șevalet în sens invers.

Imaginea a fost publicată în revista americană de lifestyle Town and Country în iunie 1944.

Mondrian, care s-a născut în regiunea Utrecht din Olanda în 1872, este considerat unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XX și un pionier al stilului abstract modern, al minimalismului și al expresionismului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.