Un pas important pentru reluarea furnizării apei calde în Ploiești: Consiliul Concurenței a dat verde pentru delegarea gestiunii serviciului către Termo Ploiești

11 octombrie 2022  |  14:29  |  👁 248 Vizualizari


Consiliul Concurenței a aprobat în ședința desfășurată astăzi, 11 octombrie, ca autoritatea locală din Ploiești, respectiv Consiliul Local, să poată delega gestiunea directă a serviciului de termoficare către SC Termo Ploiești SRL. Anunțul a fost făcut de Eugen Cristescu, președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Prahova. Astfel că reluarea furnizării apei calde și demararea încălzirii nu ar trebui să întârzie mai mult de două săptămâni. Primăria Ploiești a confirmat informația și a remis un comunicat de presă pe această temă:

Municipiul Ploiești a obţinut avizul Consiliului Concurenței cu privire la intenția de atribuire directă către SC TERMO PLOIEŞTI SRL a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat, în sistem producție, transport, distribuție al municipiului Ploiești.
Mulțumim pe această cale echipei din cadrul Consiliului Concurenței care a înțeles urgența acestei solicitări şi pentru că a înțeles că este vorba de confortul a 130.000 de ploieșteni.
Astăzi, la ora 18, va avea loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a încredința serviciul către SC Termo Ploieşti, iar de mâine se intră in linie dreaptă cu preluarea salariaților pentru a putea asigura apă caldă, aşa cum am promis în jurul datei de 15 octombrie.
Totodată, ieri s-a finalizat procesul de predare primire între Consiliul Judeţean Prahova şi Municipiul Ploieşti a rețelei primare de termoficare şi a CET Brazi.
„Vă putem informa că TAG este perfect funcțional, iar CAF2 este iscirizat, şi în această perioadă ar fi putut asigura apa caldă în municipiul Ploieşti, dacă Consiliul Judeţean Prahova nu ar fi dat dovadă de lipsa de responsabilitate şi de bun simţ faţă de ploieşteni. Sperăm ca, în cursul zilei de mâine, Consiliul Judeţean Prahova să predea şi sistemul de monitorizare a transportului agentului termic prin reţeaua primară până în punctul termic. Fără acest program instalaţiile nu pot fi operate.
Am depus toate eforturile ca disconfortul creat de Consilul Judeţean Prahova să fie înlăturat şi să putem drumul la apă caldă ploieştenilor ce stau la bloc”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

(sursa document: Eugen Cristescu)

SURSAhttps://prahovainfo.ro/actualitate/5547-un-pas-important-pentru-reluarea-furniz%C4%83rii-apei-calde-%C3%AEn-ploie%C8%99ti-consiliul-concuren%C8%9Bei-a-dat-verde-pentru-delegarea-gestiunii-serviciului-c%C4%83tre-termo-ploie%C8%99ti.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.