Un bugetar din Satu Mare a demisionat pentru că n-a făcut nimic cinci luni. Ce salariu încasa

10 februarie 2023  |  07:24  |  👁 177 Vizualizari


Ciprian Tișea, consilier de la cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, și-a dat demisia în semn de protest fiindcă nu făcea nimic la serviciu. El încasa lunar un venit de 6.500 de lei.

Consilierul a fost angajat în data de 19.08.2022 la Consiliul Judeţean Satu Mare în funcția de consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău. În toată această perioadă, s-a plâns el, nu i s-a solicitat să presteze nicio muncă, conform www.presasm.

„Demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului”, a spus consilierul.

După gestul inedit, au venit și reacții. „Decizia nu afectează cele două funcții de vicepreședinți de la Consiliul Județean și nici activitatea acestora, care vă asigur că este foarte bună. Amândoi au atribuții de serviciu, conform dispozițiilor semnate de presedintele Pataki Csaba. Nu vreau să cred că se încearcă destabilizarea PSD, căci nu au nicio șansă!“, a precizat președintele organizației județene Satu Mare PSD, Mircea Govor.

Și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a reacționat „Nu e treaba mea să știu ce atribuții au consilierii celor doi vicepreședinți. Eu știu că cei doi vicepreședinți au atribuții clare, doar împreună am lucrat două luni la perfectarea bugetului județului Satu Mare. În rest, eu nu comentez“.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.