Turiştii cu dizabilităţi fizice au două plaje noi, amenajate special pentru nevoile lor, în Năvodari și Mangalia

5 iulie 2021  |  08:19  |  👁 326 Vizualizari


Turiştii cu dizabilităţi fizice au două plaje noi, amenajate special pentru nevoile lor. În Năvodari şi Mangalia pe aceştia îi aşteaptă rampe de acces şi scaune flotabile cu ajutorul cărora pot intra singuri în mare. Există, de asemenea, voluntari care se vor asigura că sunt în siguranţă.

Până în urmă cu cinci ani, când la Mamaia s-a deschis prima plajă amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi, acestora le era apoape imposibil să ajungă să facă o baie în mare.

Mihaela Căruțașu, președinte Asociație „Împreună pentru Viitor Constanța”: Pe parcursul anilor, beneficiarii pe care i-am avut acolo ne-au întrebat dacă putem face acelaşi lucru şi pe alte porţiuni de plajă.

Aşa că, anul acesta, cu ajutorul donaţiilor şi al voluntarilor, asociaţia a deschis două noi astfel de sectoare. Plajele se află în Năvodari şi Mangalia şi sunt dotate inclusiv cu scaune flotabile, care îi ajută pe cei cu nevoi speciale să intre în mare.

Turist: Aşa putem să devenim şi noi destul de independenţi. Să nu mai depindem de prieteni, familie, însoţitori să mergem la plajă. Putem intra foarte uşor în apă cu acest scaun de baie.

Pe toată perioada sezonului estival, voluntarii vor fi prezenţi în fiecare zi, între orele 9 și 18, pe plajele special amenajate.

Mădălina Cruceru, voluntar: Este al treilea an când fac voluntariat şi proiectul mare şi plajă pt toţi este proiectul meu de suflet.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.