Tuborg a investit 525.000 de euro în panouri solare amplasate pe acoperișul centrului de distribuție din orașul Pantelimon

27 februarie 2023  |  10:12  |  👁 257 Vizualizari


Producătorul de bere Tuborg România a investit 525.000 de euro într-un sistem de panouri solare cu o capacitate de 396 KWp pe care l-a montat pe acoperișul centrului de distribuție din Pantelimon. Investiția a fost susținută printr-un grant acordat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021.

Tuborg România și-a montat pe acoperișul centrului de distribuție din Pantelimon 720 panouri fotovoltaice cu puterea de aprox. 550W fiecare cu scopul de a asigura parțial necesarul de energie electrică, potrivit fonduri-ue.ro.

Investiția, asigurată din  granturi acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, Programul pentru Energie în România, se cifrează la 525.000 de euro, iar destinația energiei astfel produse este exclusiv pentru consumul propriu.

„Prin instalarea unui sistem fotovoltaic pentru punctul de lucru situat în Pantelimon, Bulevardul Biruinței nr. 89, jud. Ilfov, amplasat pe acoperișul centrului de distribuție și integrarea acestuia în rețeaua de utilizator, prin care se dorește asigurarea parțială a necesarului de energie electrică, primul efect fiind reducerea consumului anual crescut. Pentru că procesul de fabricare a berii se desfășoară în flux continuu, cantitatea de energie electrică produsă de sistemul fotovoltaic va fi destinată autoconsumului”, anunță compania.

„Producerea de energie din surse regenerabile este un pas firesc în contextul actual al preocupării față de sustenabilitate, dar și în acest context economic, cu creșteri constante la nivelul costului energiei electrice. Acest proiect are un potențial remarcabil atât pentru protejarea mediului, cât și pentru creșterea competitivității companiei și a mărcilor noastre. În 2023 vizăm creșterea eficienţei și dezvoltarea mărcilor din portofoliu, dar și îmbunătățirea eficienței energetice, iar implementarea Solar Project este menită să ne aducă mai aproape de atingerea obiectivelor noastre în sfera sustenabilității”, a declarat Tzafrir Granat, Președinte Tuborg România.

Din datele companiei, pe perioada funcționării centralei, emisia de substanțe poluante și gaze cu efect de seră în atmosferă este zero. Pentru fiecare MWh produs din surse regenerabile, se evită emisia a 306 kg de CO2.

Tuborg România este unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţa locală și singurul berar din București dezvoltat printr-o investiție greenfield. În prezent, portofoliul companiei include: Tuborg, Carlsberg, SKOL Original, Holsten, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Bucur, Somersby, precum şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.