Transformarea Spitalului Județean continuă cu ambulatoriul de specialitate integrat, cu finanțare europeană!

4 noiembrie 2019  |  13:13  |  👁 519 Vizualizari


Astăzi, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova a semnat – împreună cu unul dintre cei mai performanți membri ai Guvernului PSD, Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale – contractul cu finanțare europeană pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Este încă un proiect cu fonduri europene promovate de Consiliul Județean Prahova pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale destinate prahovenilor.
Cabinetele medicilor specialiști din ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Ploiești sunt varianta optimă de a reduce aglomerația din secții, dar și de la Unitatea de Primiri Urgențe! Tratamentul bolnavilor în sistem ambulator este una dintre posibilitățile de acordare a îngrijirilor medicale, fără ca pacientul să aibă nevoie de internare în spital.
Contractul semnat astăzi va avea urmări directe atât pentru prahovenii care au nevoie de medici specialiști, cât și pentru personalul medical. Prin modernizarea acestor spații și prin dotările performante vor fi evitate tensiunile generate de aglomerație sau de timpii de așteptare din zona urgențelor, unde mulți bolnavi ajung fără să fi apelat anterior, așa cum este normal, la consultații de specialitate în sistem ambulator.
În spațiile unde își desfășoară activitatea ambulatoriul de specialitate au fost efectuate doar reparații curente, de-a lungul timpului. Este limpede că, în prezent, activitatea medicală a cabinetelor din cadrul ambulatoriului se desfășoară în spații inadecvate, subdimensionate. Este o nevoie reală de modernizare și dotare pentru acest sector al celui mai mare spital prahovean la cerinţele actuale în domeniul sanitar.
Proiectul pentru reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești vizează și dotarea cu aparatură medicală performantă, iar valoarea totală a contractului semnat astăzi este de 11.093.302,17 lei inclusiv TVA, din care contribuția Consiliului Județean, în calitate de solicitant al finanțării, este de 214.015,01 lei inclusiv TVA.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.