Toyota scoate un model pe bază de hidrogen

27 septembrie 2019  |  09:05  |  👁 687 Vizualizari


Toyota va lansa a doua generație a modelului Mirai, un autovehicul fuel cell, propulsat de energia produsă de hidrogen. Informația a fost transmisă în premieră de președintele companiei, Takeshi Uchimada, la o conferință pe teme de hidrogen.

Toyota Mirai va avea anul viitor o nouă generație, a anunțat președintele companiei, Takeshi Uchimada, care a anunțat vestea la o conferință din Tokyo despre hidrogen, potrivit Automotive News.

Toyota Mirai, care costă aproximativ 80.000 de euro în acest moment, este unul dintre cele mai avansate automobile de pe piață, fiind lansat în 2014, pe baza conceptului FCV-R.

A fost considerat primul automobil de serie alimentat cu hidrogen. Are în centru un motor electric de 113 kW (152 CP) alimentat cu energie electrică produsă de o pilă cu hidrogen. Autonomia cu „un plin” de hidrogen este de peste 500 km.

Șeful vânzărilor și marketingului Toyota din Europa, Matt Harrison, a spus în luna mai a acestui an că mașinile alimentate cu pile electrice cu hidrogen, cunoscute și sub numele de fuel cell, vor ajunge să aibă un preț similar cu cel al hibridelor, „în următorii 10 ani”.

Citiți continuarea pe profit.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.