Toți elevii vor reveni fizic la școală chiar de a doua zi după ce rata de infectare scade sub 1 în localitate

17 mai 2021  |  05:36  |  👁 407 Vizualizari


Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că luni, 17 mai, va iniția schimbarea legislației actuale, astfel încât elevii din localitățile în care școala este încă în scenariul galben să poată reveni nediferențiat în bănci, chiar de a doua zi după ce rata de infectare scade sub 1. În prezent, școlile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente.

Ministrul a explicat, într-o postare de Facebook, că motivul ce stă la baza deciziei este faptul că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare. El a precizat că a avuit deja discuții în acest sens cu ministrul Sănătății. „Luni, 17 mai, vom iniţia modificarea art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a transmis ministrul educaţiei pe Facebook, citat de Agerpres.

Sorin Cîmpeanu aminteşte că ordinul actual prevede ca şcolile să funcţioneze toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Potrivit celui mai recent bilanţ, doar cinci județe (Alba, Cluj, Ilfov, Prahova și Sibiu) și Capitala au o rată de infectare cu puțin peste 1 la mia de locuitori.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.