Târgul Meșteșugurilor Tradiționale la Ploiesti – ediția a șasea

13 octombrie 2022  |  05:36  |  👁 315 Vizualizari


Cea de-a șasea ediție a Târgului Meșteșugurilor Tradiționale se va desfășura în acest weekend la Ploiești.
• Proiectul are ca scop principal revitalizarea și sprijinirea meșteșugurilor autentice.
• Află ce surprize te așteaptă la Târgul Meșteșugurilor.

 

Cea de-a VI-a ediție a Târgului Meșteșugurilor Tradiționale se desfășoară în perioada 14 – 16 octombrie, între orele 9.00 – 20.00, pe spațiul dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ din Ploiești. Organizat de Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova, proiectul urmărește în principal revitalizarea și sprijinirea meșteșugurilor autentice.

Păstrate nealterate de-a lungul veacurilor, doar prin priceperea și iscusința țăranilor români, pe care astăzi îi numim meșteri populari, meseriile prezentate la Târg sunt olăritul, țesutul, cusutul și brodatul, pielăria-confecționarea opincilor, cioplitul și sculptura în lemn, prelucrarea de ceară, pictura pe sticlă, colajele din paie, pictura naivă pe pânză, încondeierea ouălor și sculptura în os.

Ca în fiecare an, meșterii prezenți la târg pot fi urmăriți la lucru prin demonstrații de meșteșug, ceea ce atrage marea curiozitate a copiilor și adulților. Mulți dintre meșteri vin din localități prahovene, dar și din județele Iaşi, Botoşani, Galaţi, Maramureş, Vâlcea, Dâmboviţa pentru a prezenta tradiția populară moștenită de la înaintașii lor.

Evenimentul este și o ocazie inedită pentru iubitorii obiectelor artizanal-tradiționale de a-şi achiziţiona produse autentice, lucrate manual.

Atmosfera târgului va fi animată de scurte momente artistice susținute de Fanfara „Prahova”, Ansamblul Folcloric „Perinița” și elevi ai Școlii Populare de Artă din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova, după următorul program: vineri, începând cu ora 12.00, cu prilejul deschiderii oficiale, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 17.00.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.