Sute de mii de consumatori nu au primit factura la electricitate de peste 6 luni. Hidroelectrica anunță că primele facturi vor fi emise în februarie, iar oamenii pot eșalona sumele

29 ianuarie 2023  |  09:12  |  👁 72 Vizualizari


Sute de mii de abonaţi ai companiilor de electricitate nu şi-au plătit abonamentul de mai bine de 6 luni pentru că nu au mai primit facturi. Distribuitorii nu au mai emis documente fiscale şi spun că schimbările legislative au bulversat sistemele de facturare. Reprezentanţii companiilor dau asigurări că oricine va putea plăti restanţele eşalonat, fără penalităţi.

Reprezentanţii Hidroelectrica au adăugat că cei care nu vor putea plăti restanţele vor avea posibilitatea de a eşalona sumele pe o perioadă de maximum şase luni, fără penalităţi.

În situaţia în care este Hidroelectrica mai sunt şi alte companii care furnizează electricitate, motiv pentru care ANRE le-a amendat până acum pentru emiterea cu întârziere a facturilor de energie electrică cu peste 380.000 de lei.

Dumitru Chisăliță, expert în energie: „Un sistem ca să îl modifici trebuie să-l bugetezi, trebuie să-l contractezi, trebuie să licitezi, trebuie să-l realizezi, să-l verifici, adică e o chestiune de absolută normalitate. Anormalitatea este modificare unei legi într-un an de zile de 17 ori. Asta este anormalitatea. Estimarea mea este că toţi furnizorii vor întârzia până în martie emiterea facturilor din decembrie.”

În situaţii similare se află şi multe companii care furnizează gaze.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.