Supa de ceapă a regelui Stanislav

21 iulie 2020  |  06:43  |  👁 157 Vizualizari


Acest preparat apare în „Marele Dicționar al Bucătăriei“ de Alexandre Dumas.

Regele Poloniei, Stanislav Leszczynski (1677-1766), călătorea des în Franța, mai ales pentru a-și vizita fiica, nimeni alta decât regina Franței. Într-o zi, în drum spre Versailles, regele s-a oprit la un han din localitatea Chalons. Acolo i-a fost servită o supă de ceapă atât de savuroasă, încât Stanislav nu a vrut să plece până nu află tainele rețetei. Iată cum se face supa de ceapă a regelui Stanislav.

Ingrediente pentru Supa de ceapă a regelui Stanislav
— 3 linguri de unt
— 3 cepe mari tocate fin
— o cană cu vin alb sec
— cinci căni cu supă de vită
— un buchețel aromat format din cimbru, dafin, busuioc și pătrunjel
— 250 de grame de cașcaval ras
— sare
— piper
— câteva felii de pâine prăjită

Mod de preparare Supa de ceapă a regelui Stanislav:
1. Încingeți untul și rumeniți cepele cam o jumătate de oră, pe foc mic, amestecând tot timpul, ca nu cumva să se prindă.
2. Stingeți cu vinul alb, măriți focul și lăsați să clocotească cinci minute.
3. Adăugați supa de vită, buchețelul aromat. Sărați și piperați, amestecați și lăsați pe foc mic o jumătate de oră (în vas descoperit).
4. În vasul pentru supă al fiecărui mesean (care trebuie să reziste la cuptor!) se pun două linguri de cașcaval ras. Turnați supa fierbinte, adăugați crutoane din pâinea pe care ați prăjit-o și mai presarați puțin cașcaval ras. Vasele se pun în cuptorul preîncălzit timp de 8 mi­nute. Serviți fierbinte.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.