Suedezul Tomas Ryde nu mai este antrenorul echipei de handbal feminin a României

7 ianuarie 2020  |  10:17  |  👁 112 Vizualizari


Alexandru Dedu, preşedintele Federației Române de Handbal, a anunţat că suedezul Tomas Ryde nu mai este antrenorul principal al naţionalei feminine a României.

Comisia Tehnică a Federației a nominalizat patru tehnicieni români pentru cârma selecţionatei feminine. Aceștia sunt Bogdan Burcea (SCM Craiova), Florentin Pera (SCM Râmnicu Vâlcea), Adrian Vasile (CSM Bucureşti) şi Aurelian Roşca (ex-Dunărea Brăila).

Antrenorul principal ales în urma negocierilor, care îşi va stabili singur staff-ul cu care va colabora.

Tomas Ryde a preluat naţionala României în mai 2019 şi avea un contract valabil până la finalul JO 2020. Ryde era la al doilea său mandat la naţionala feminină, după ce a condus reprezentativa tricoloră la Campionatul Mondial din Danemarca 2015. Aiciun a reuşit sa obţină medalia de bronz, şi la Jocurile Olimpice – Rio 2016 (locul 9).

România a încheiat Campionatul Mondialul din Japonia pe locul al 12-lea, cu trei victorii, toate în prima faza a grupelor, şi cinci înfrângeri. Este cea mai slabă clasare a României la Campionatul Mondial din 2011, când naţionala încheia pe locul 13. Evoluţia mediocră a jucătoarelor în ultimele meciuri de la Mondial a ridicat semne de întrebare privind continuitatea antrenorului suedez.

Noul antrenor al echipei României va avea ca obiectiv calificarea la JO 2020, prin intermediul turneului preolimpic din Muntenegru. Aici  mai participă Norvegia, Coreea de Nord şi ţara gazdă. Primele două clasate în acest turneu îşi asigură biletele pentru Tokyo 2020.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.