Substație a Serviciului Județean de Ambulanță în comuna Apostolache

23 iulie 2020  |  06:20  |  👁 712 Vizualizari


Ieri, în comuna Apostolache, aflată în zona de centru – est a județului Prahova, a fost inaugurată substația Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.
Este un obiectiv necesar pentru mii de locuitori din această zonă a județului Prahova, având în vedere că, managerului interimar al SAJ Prahova, medicul Mădălin George Ipatie spunea că: „Dintre cele peste 140 de mii de solicitări care s-au înregistrat în cursul anului trecut, la nivelul întregului Serviciu Judeţean de Ambulanţă Prahova, aproximativ 2.500 au fost numai din zona Apostolache. Obiectivul nostru este asigurarea asistenţei medicale de urgenţă. Ceea ce ne intresează este factorul promptitudine. Cea mai apropiată localitate de unde ar fi venit Ambulanţa (la Apostolache-n-n.) ar fi fost Urlaţi, care este la 20 de kilometri distanţă. Din punctul meu de vedere, acest sediu, unde va fi permanent o ambulanţă, 24 de ore din 24, chiar este utilă”.
La Substaţia de Ambulanţă din comună vor asigura permanenţa şase cadre medicale. Până în prezent, cea mai apropiată localitate de unde ar fi putut interveni o autospecială a SAJ Prahova era Urlați, aflată la 20 de kilometri distanță, iar inaugurarea sediului nou de la Apostolache va reduce foarte mult timpul de intervenție la cazurile de urgență medicală.
De asemenea, în comuna Apostolache funcţionează, încă din anul 2012, un punct de lucru pentru pompieri.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.