Start oficial ratat în 2023

23 ianuarie 2023  |  09:45  |  👁 58 Vizualizari


Start oficial ratat în 2023

Am reînceput cu stângul campionatul, iar înfrângerea de la Mioveni doare, cu atât mai mult cu cât a fost înregistrată în fața ultimei clasate și într-un moment în care, cu un rezultat pozitiv, ne puteam așeza pe o cu totul altă traiectorie în Superliga.
Golul ex-petrolistului Bogdan Rusu (11) a fost suficient pentru ca formația argeșeană să câștige toate cele trei puncte și să ia o gură zdravănă de oxigen în lupta pentru supraviețuirea în primul eșalon.
Trupa lui Nicolae Constantin a mers cu speranțe mari la Mioveni, dar s-a văzut repede nevoită să-și reconsidere planurile. Asta pentru că echipa gazdă, una restructurată din temelii în această pauză scurtă de iarnă, a început cu mult elan și a deschis scorul prin Bogdan Rusu (11), cel care a înscris cu un șut din careu, venit după o învălmășeală produsă, în urma unui corner, în fața porții ploieștene.
Ofensiv, Petrolul a reacționat destul de greu. Seto (17) i-a dat primele emoții lui Greab, cu o lovitură de cap, apoi Bratu (19) a trimis un șut bun de la 12-13 metri, dar peste transverală! Budescu (25) a fost și mai aproape de egalare, cu o reluare pe lângă colțul scurt, după o pasă venită, din stânga, de la Grozav, iar lui Mathaus (33) i-a fost refuzat golul de către Sno, jucătorul gazdelor respingând, de pe linia porții, mingea trimisă cu capul de către fundașul „găzarilor”! Adevărat e și că Mioveniul a irosit câteva ocazii bune să se desprindă pe tabelă, una dintre cele mai mari șanse aparținându-i lui Antal (39), cel care a scăpat singur pe centru, dar a trimis în blocajul lui Leitner.
„Lupii” au mutat la pauză, scoțând un fundaș central, pe Achim, pentru a trimite pe teren un vârf de meserie, Irobiso, iar după o oră de joc Nicolae Constantin a părut să mizeze totul pe cartea ofensivei, în condițiile în care i-a aruncat în lupta și pe Moldoveanu și Tucaliuc. Doar că golul izbăvitor nu a venit, chiar dacă Petrolul a preluat controlul și a dominat teritorial, Grozav (64 – nu a reușit să reia în plasă, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Budescu) sau Irobiso (72 – lovitură de cap, peste poartă) trecând pe lângă 1-1!
În plus, și centralul Rareș Vidican a greșit flagrant, cu zece minute înainte de final, atunci când, după o fază în care Moldoveanu a fost faultat evident în careu de către Burnea, a mers să vadă acțiunea la monitorul VAR, dar, greu de înțeles, nu a dictat penalty, o decizie care, așa cum a concluzionat toată lumea, s-ar fi impus perfect!
S-a terminat, astfel, 1-0 pentru CS Mioveni, un rezultat care ține Petrolul pe locul 7 în clasament, poziție pe care, indiferent de rezultatele ce vor fi înregistrate în jocurile din zilele următoare, formația noastră și-o va păstra și după această rundă. Sâmbătă, de la ora 17.00, va fi primul meci pe „Ilie Oană”, cu Chindia Târgoviște, și o șansă bună pentru un rezultat care să ne facă să trecem repede peste dezamăgirea de astăzi.

Foto: Cristi Stavri.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.