„Situația e disperată”. Criza de medici de la un mare spital din țară: s-a făcut concurs pentru posturile lipsă, dar candidații nu s-au mai prezentat

29 martie 2023  |  12:18  |  👁 441 Vizualizari


Informația a fost confirmată de managerul Spitalului Județean din Ploiești, dr. Bogdan Nica. Libertatea scrie de un an despre spitalul care nu reușește să umple gărzile la Cardiologie și Neurologie, iar serviciul de ambulanță trimite bolnavii în alte județe.

Criza de medici de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, cel mai mare din Prahova, continuă. Asta, deși spitalul a organizat un concurs pentru Secția de Neurologie, una dintre cele cu deficit serios de medici. E una dintre secțiile care, alături de cardiologie, are zile întregi fără gardă. Așa că pacienți care au urgențe cardiologice sau neurologice, cum ar fi un AVC, sunt duși din Prahova în județele vecine, a confirmat pentru ziar inclusiv șeful Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, în luna februarie.
„Păreau încântați, n-au mai venit la concurs”

Cei doi candidați care ar fi trebuit să participe la concurs nu au mai venit. Erau doi medici care ar fi ocupat două din cele 5 posturi scoase la concurs. Informația a fost confirmată, pentru Libertatea, de managerul instituției medicale, dr. Bogdan Nica. „Oamenii păreau încântaţi atunci când am vorbit cu ei, dar la concurs nu s-au mai prezentat. Acum suntem într-o situaţie disperată. Deocamdată, voi face un apel la medicii care au cabinete în Ploieşti să ne ajute cu gărzile, până când vom scoate din nou posturile la concurs. Pentru că n-avem decât să reluăm concursul”, a declarat Nica.

„Când are loc concursul, se retrage toată lumea”

Managerul spitalului spune că nu e prima oară când încearcă să ocupe posturile libere din spital și spune că lipsa medicilor are o explicație.

Doctorii merg în privat, unde se angajează „prin strângere de mână”. „Le scoatem la concurs obsesiv, dar pare că e inutil, nimeni nu vrea să se angajeze la un spital de stat din Ploieşti, toţi vor să meargă la clinici private, unde primesc de peste două ori mai mulţi bani. Noi trebuie să stăm o lună să organizăm un concurs, iar când are loc concursul se retrage lumea”, e remarca amară a șefului de spital.  Eu înţeleg că doctorii au anumite nevoi, dar şi pacienții au! Mă gândesc că acum am patru medici înscrişi la concurs la Cardiologie, sper să vină la concurs, vă spun cu sinceritate. Pentru că noi nu avem niciun instrument de a-i convinge să vină la noi în schimbul clinicilor private.

Continuarea aici

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.