Singurul român premiat la faza internaţională a Olimpiadei de Informatică Aplicată, este un elev al Colegiului Militar din Breaza

23 mai 2022  |  05:08  |  👁 394 Vizualizari


Un elev al Colegiului Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza este singurul român care a fost premiat la faza internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată, AcadNet 2022. Tânărul s-a clasat pe locul al doilea.

”Elev caporal Ştefan-Alexandru Dediu, din clasa a X-a B, de la Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir”, a obţinut un rezultat excepţional la faza internaţională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – AcadNet 2022, secţiunea calculatoare, unde s-a clasat pe locul al II-lea”, a transmis, duminică, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

”A fost o întrecere cu ceilalţi elevi pasionaţi de acest domeniu, dar mai ales o întrecere cu mine însumi”, a declarat Ştefan, după obţinerea acestei performanţe, transmite news.ro.

Potrivit reprezentanților MApN, Ștefan s-a clasat pe locul I la faza locală a olimpiadei, în primii 11 la faza județeană și a fost primul la faza națională, secțiunea dedicată claselor IX-X.

”În urma celui mai mare punctaj obţinut la faza naţională, punctaj peste media punctajelor tuturor participanţilor la secţiunea la care a participat, tânărul s-a calificat la etapa internaţională, în lotul României, format din șase elevi. Ştefan se află, astăzi, printre cei mai buni liceeni în acest domeniu al informaticii aplicate. S-a clasat pe locul al II-lea, fiind singurul român de pe podium, dar şi singurul elev militar premiat în această etapă a competiţiei de anvergură, în acest an şcolar”, a mai transmis Ministerul Apărării

”Ştefan este genul de persoană care „tace şi face”. Nu îi place să iasă prea mult în evidenţă, dar atunci când îşi doreşte să facă ceva, se dedică şi îşi canalizează toată energia şi pasiunea către acel ceva. Îi place să participe la diverse concursuri, nu neapărat pentru succes şi afirmare, ci mai degrabă pentru a-şi testa cunoştinţele acumulate, pentru a şi le desăvârşi. Felicitări, Ştefan pentru ceea ce eşti şi pentru rezultatele deosebite obţinute în această competiţie!”, a transmis profesorul Nicoleta Dichei.

Etapa internaţională a Competiţiei AcadNet s-a desfăşurat la Universitatea Politehnică Bucureşti.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.