Sibiul a intrat în carantină până la sfârșitul lunii noiembrie

16 noiembrie 2020  |  07:12  |  👁 374 Vizualizari


Sibiul a intrat în carantină de luni, începând cu ora 05.00 dimineața, pentru o perioadă de două săptămâni. Măsura carantinării s-a luat pentru municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr, din cauză că judeţul Sibiu înregistrează în continuare cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 din România, de 8,32 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 10.360 de persoane (dintre care 9.937 adulți și 423 copii). Până la data curentă au fost vindecate 4.379 de persoane, iar 290 persoane au decedat (6 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv.

În perioada de carantină, locuitorilor li se va permite să părăsească domiciliile doar pentru activități de strictă necesitate.

Școlile sunt închise. În schimb, reprezentanții Prefecturii Sibiu spun că toate creșele și unitățile after-school vor rămâne deschise și în cele două săptămâni de carantină.

”În ceea ce privește activitatea din creșe și after-school-uri, conform prevederilor în vigoare, aceasta nu este întreruptă. Părinții pot duce copiii în baza declarației pe propria răspundere completată conform Hotărârilor 84, 85 sau 86, art. 4 punctul 3”, a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii, pentru Turnul Sfatului.

Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul ASTRA şi-au sistat și ele orice activitate cu publicul începând de luni.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.