Sfânta Maria Mare 2022: Tradiții și obiceiuri pe 15 august. Ce nu este bine să faci de Adormirea Maicii Domnului

12 august 2022  |  07:32  |  👁 228 Vizualizari


Sfânta Maria Mare este sărbătorită de creștini și ortodocși în fiecare an, pe data de 15 august și reprezintă Adormirea Maicii Domnului.

De Sfânta Maria Mare 2,2 milioane de români își serbează ziua onomastică. Aceasta este cea mai mare sărbătoare creștină a verii, fiind denumită „Adormirea Maicii Domnului” sau „Ridicarea la Ceruri a Fecioarei Maria”.

Se povestește că atunci când Fecioara Maria a murit, mai multe minuni au avut loc: ologii și bolnavii s-au vindecat, orbii şi-au recăpătat vederea și surzii au început să audă. De asemenea, pe 15 august românii de pretutindeni țin cont de anumite tradiții și obiceiuri.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mare

Sfânta Maria Mare este o sărbăroare așteptată de creștini și ortodocși pentru că încheie o perioadă de două săptămâni în care credincioși au ținut post, acesta fiind cunoscut sub numele de Postul Adormirii Maicii Domnului.

Ridicarea la Ceruri a Fecioarei Maria vine cu mai multe tradiții și obiceiuri pe care oamenii din mai multe zone ale României le respectă. În dimineața zilei de 15 august, femeile trebuie să meargă la biserică pentru a împărți struguri, prune si faguri de miere. De asemenea, acestea trebuie să meragă la cimitir pentru a tămâia mormintele rudelor, potrivit crestinortodox.ro.

Fetele care își doreau să se mărite și să atragă pețitori erau nevoie să poarte mereu cu ele o plantă numită „năvalnic”.

Tinerele care nu sunt măritate culg flori din grădină și le pun la icoane, pentru a-și proteja de necazuri și boli familia. Totodată, femeile care sunt insărcinate se roagă de Sfânta Maria Mare pentru a avea o sarcină ușoară și pentru a naște copii sănătoși.

Superstiții de Sfânta Maria Mare

Creștinii și ortodocși țin cont și de foarte multe superstiții de Sfânta Maria Mare. Un lucru pe care foarte puțini îl știu este că pe 15 august este interzis să muncești, iar cei care nu vor ține cont de această superstiție nu vor putea culege roadele culturilor și animalele li se vor îmbolnăvi, conform sursei citate.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.