Scutirile medicale ale unor polițiști locali din Ploiești: Nu au voie să patruleze când plouă sau să poarte armă

5 mai 2021  |  06:07  |  👁 101 Vizualizari


Câteva zeci de polițiști locali din Ploiești, majoritatea de la Ordine Publică, le-au prezentat șefilor scutiri eliberate de medici, ca urmare a unor afecțiuni de care ei suferă. Unii dintre ei nu au voie, conform acestor scutiri, să patruleze când plouă, să conducă autovehicule sau să poarte armă.

Potrivit directorului Poliției Locale Ploiești, Adrian Vaida, sunt 60 de polițiști locali cu diverse scutiri medicale. Majoritatea sunt de la Ordine Publică, însă o parte sunt și de la Serviciul Circulație. 26 dintre polițiștii de la Ordine Publică nu au voie deloc să lucreze la schimbul 3, adică să patruleze noaptea. Unii dintre polițiști nu pot lucra în schimbul 2 din cauză că au tensiune. Alții nu au voie să lucreze în intemperii, adică să patruleze când plouă sau când ninge. Din totalul de 60 de polițiști locali cu diverse scutiri medicale, unii au interdicție de a purta și a folosi o armă, iar alții nu au voie nici măcar să conducă autovehicule.

Adrian Vaida a precizat că, în această situație, este nevoit să modifice fișa postului fiecărui salariat care are probleme medicale, astfel încât acesta să fie scutit de la activitățile interzise de medici.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.