Schimbare in echipa lupilor

8 februarie 2023  |  11:51  |  👁 235 Vizualizari


Schimbare in echipa lupilor.
Imediat după meciul pierdut de la Botoșani, Nicolae Constantin si-a anunțat intenția de a demisiona din funcția de antrenor principal al echipei FC Petrolul. Decizie pe care si-a menținut-o, iar, astăzi, tehnicianul a ajuns la un acord cu clubul , privind încetarea colaborării pe cale amiabilă.
În funcție din vara anului 2021, Nicolae Constantin a fost cel sub mandatul căruia, la finele stagiunii precedente, FC Petrolul a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, după o pauză de șapte ani. Acum, Constantin lasă echipa pe locul opt în Superliga, după 23 de etape, cu un total de 30 de puncte, un bilanț mai mult decât onorabil pentru o nou promovată.
În ceea ce privește viitoarea componență a staffului tehnic, FC Petrolul Ploiești continuă pe linia antrenorilor proveniți din rândul foștilor jucători importanți, Florin Pârvu fiind cel care va prelua destinele tehnice ale primei echipe.
În vârstă de 47 ani, Pârvu s-a născut la Ploiești și a debutat, cu Petrolul, pe prima scenă a fotbalului românesc, în sezonul 1995-1996. A avut, apoi, o experiență de doi ani în China, la Henan, revenind la Petrolul, unde a continuat până în 2001, când s-a transferat la Dinamo București. A mai jucat pentru FC Brașov, Universitatea Craiova, Stal Alchevsk (Ucraina), AEL Limassol (Cipru), din nou Petrolul, CS Otopeni, Chimia Brazi și CS Turnu Severin, echipă la care și-a încheiat cariera de jucător și început-o pe cea de antrenor, ca asistent al lui Marian Bondrea! Ca tehnician le-a condus, din postura de „principal”, pe Chimia Brazi și Conpet Ploiești, fiind și antrenor secund la Petrolul, în mandatul din 2014 al lui Răzvan Lucescu, iar mai apoi la Rapid București. Din 2016 a activat în China, la Henan, acolo unde a fost, pe rând, tehnicianul formațiilor U19, U21 și, ultima dată, al echipei a doua a clubului.
Florin Pârvu va conduce, mâine, primul antrenament al „galben-albaștrilor”, urmând ca luni, de la ora 20.00, să debuteze oficial pe banca echipei ploieștene, în meciul de pe „Ilie Oană” cu AFC Hermannstadt, din cadrul etapei a 25-a a Superligii.
Articol preluat FC Petrolul

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.