Scandal în Camera Deputaților: Data alegerilor, mărul discordiei

13 mai 2020  |  08:42  |  👁 1105 Vizualizari


Alegerile locale ar putea avea loc în decembrie sau la anul viitor! A fost scandal miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, în discuţia privind stabilirea datei alegerilor locale, între cei de la putere şi cei de la opoziţie, informează Antena3.

Cei de la USR spuneau că se aşteaptă ca în perioada următoare, proiectul privind prelungirea mandatelor aleşilor locali să fie contestat la CCR, pentru că la comisia juridică s-a făcut o modificare propusă de PSD care priveşte faptul că Parlamentul este cel care stabileşte data alegerilor locale şi se poate face acest lucru în termen de şase luni de la expirarea stării de urgenţă sau de alertă.

Şi un membru PNL spunea că proiectul e neclar, pentru că ei nu ştiu dacă e vorba de şase luni de la expirarea stării de urgenţă, dar şi de alertă.

De aceea, parlamentarii spun că se aşteaptă la o sesizare la CCR, pentru că Curtea poate stabili acest aspect.

Între timp, parlamentarii PSD spun că ei nu văd niciun fel de nelămurire şi Parlamentul stabileşte data alegerilor, în timp de Guvernul şi Autoritatea Electorală Permanentă se ocupă de calendarul pentru organizarea alegerilor locale.

Votul final va fi în aproximativ două ore.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.