Noi reguli pentru viza de flotant. Se numeşte “viză de reşedinţă” şi se fac verificări

23 septembrie 2020  |  10:24  |  👁 5850 Vizualizari


În contextul alegerilor locale programate duminică, au fost stabilite reguli noi, pentru obţinerea vizei de reşedinţă, fosta viză de flotant.

Cei care o solicită, trebuie să locuiască mai mult de 15 zile în localitatea respectivă, să declare motivul, iar dacă sunt mai multe cereri la aceeaşi adresă, poliţia va face verificări. Aşa au apărut şi primele dosare penale pentru fals în declaraţii, în cazul celor care au luat în spaţiu zeci de persoane.

În judeţul Bihor au fost înregistrate, în ultima lună, de patru ori mai multe cereri de reşedinţă, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Adrese din mai multe localităţi sunt deja în vizorul anchetatorilor. În două situaţii, de pildă, au fost înregistrate câte 13 solicitări de viză.

Situaţia se repetă în Săcele, judeţul Constanța, o localitate cu 2.100 de oameni, unde în doar câteva luni, au obţinut vize de reşedinţă 85 de persoane. Cererile au venit mai ales în ultimele patru săptămâni.

Acolo unde cei de la evidenţa populaţiei au observat o dublare sau chiar o triplare a numărului de cereri pentru vize de reşedinţă au cerut ajutorul poliţiei.

Cei prinşi în fapt sunt cercetaţi penal pentru fals în declaraţii.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.