VIDEO: Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, despre închiderea școlilor după alegeri și soluția acestuia pentru achiziția de tablete pentru școala online

22 septembrie 2020  |  06:36  |  👁 1986 Vizualizari


Invitat în cadrul unei dezbateri televizate în platoul Antena 3, la emisiunea „Sinteza zilei” moderată de Mihai Gâdea, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, este de părere că școlile vor fi închise după alegerile parlamentare din luna decembrie.

„Eu cred că se vor închide cu siguranță. Au fost deschise doar ca să justifice alegerile locale și vor continua să le țină deschise cât vor putea, astfel încât să justifice si alegerile din decembrie.” – a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Referitor la achiziția și distribuirea tabletelor achiziționate de Guvern, Bogdan Toader este sceptic și nu crede că acestea vor ajungea foarte curând la elevi, școala nefiind pregătită pentru online.

„Cu privire la tablete, nu cred că vor veni prea curând, iar școala nu este pregătită pentru online. Școlile în general nu sunt pregătite. Am cazuri la licee de prestigiu din Ploiești unde nu se înțelege absolut nimic din ceea ce se predă de către profesor, copii stau acolo și chiar nu aud, nu înțeleg…” – a completat Bogdan Toader

În privința achiziției de tablete, Bogdan Toader a dezvăluit cum a încercat să folosească banii alocați de Guvern pentru programul „cornul și laptele”, nefolosiți din cauza pandemiei, elevii nefiind prezenți la școală din luna martie, pentru achiziția de tablete, însă s-a lovit de refuzul Ministerului Finanțelor.

„Cu privire la tablete, eu am găsit o soluție. Banii economisiți din al II-lea semestru școlar, alocați pentru programul „Lapte și corn”, puteau fi folosiți pentru achiziția de tablete. Am făcut și o solicitare la Ministerul Finanțelor să ne dea voie să achiziționăm tablete pentru elevi, măcar veneam și noi, autoritățile locale, în sprijinul elevilor, însă ne-am lovit de refuzul ministerului. Ministerul a spus că sunt fonduri care nu pot fi folosite în alte destinații.” – a mai precizat președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Bogdan Chiriac, prezent în platou a tras următoarea concluzie: „Carte multă nu se cere, prost să fi să ai putere și să intri în Guvern. Iată o vorbă românească veche, care își găsește seva în situația de astăzi din România.”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.