Sărutul, celebrat în toată lumea în 6 iulie

6 iulie 2022  |  08:21  |  👁 255 Vizualizari


Pare a fi un simplu gest de tandreţe extrem de personal, dar de sărut s-au ocupat filosofi, istorici şi antropologi, scriitori, pictori, sculptori sau cineaşti şi este cercetat şi de filematologie, ştiinţa sărutului. Ideea unei zile dedicate sărutului aparţine britanicilor, iar Organizaţia Națiunilor Unite a stabilit o zi în care acest cel mai tandru gest să fie celebrat în toată lumea – 6 iulie.

Sărutul poate mărturisi iubirea, pasiunea, dorinţa, prietenia, încrederea, respectul, veneraţia, recunoştinţa, dar şi trădarea sau ipocrizia. Este pasional, părintesc, filial, frăţesc, prietenesc, oficial sau formal. Este legal sau interzis, e dat cu plăcere sau furat, e cerut sau chiar bine vândut.

Sărutul este modul universal în care ne putem arăta afecțiunea și indiferent unde mergem, găsim cupluri care se sărută.

100 World Kisses

Fotograful argentinian Ignacio Lehmann demonstrează acest lucru într-un proiect desfășurat pe parcursul a trei ani, care include 100 de imagini cu cupluri sărutându-se, din 12 țări și peste 20 de orașe.

Fotografiile sale prezintă toate vârstele, tipologiile, genurile, mediile și preferințele sexuale, dovedind că dragostea nu are limite. Fiecare cuplu își exprimă sentimentele în public, angajat în propria lume, în ciuda faptului că este înconjurat de alte persoane.

Se estimează că în viaţa noastră primim 25.000 de săruturi, în total petrecem câteva săptămâni din viaţă sărutându-ne, majoritatea persoanelor se apleacă spre dreapta când sărută, doua treimi dintre oameni ţin ochii închişi, iar un minut de sărutări consumă 26 de calorii.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.