Sănătatea şi drumurile, priorităţile Consiliului Judeţean Prahova în 2020

15 ianuarie 2020  |  11:41  |  👁 386 Vizualizari


Conducerea Consiliului Judeţean Prahova anunţă că prioritatea înstituţiei în acest an va rămâne modernizarea unităţilor medicale din subordine, în special a Spitalului Judeţean din Ploieşti, inclus în mai multe proiecte finanţate de Uniunea Europeană sau din fonduri proprii.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat, zilele trecute, că sănătatea va avea o pondere importantă în bugetul de investiţii pe 2020, în contextul în care acest domeniu a fost o prioritate şi în ultimii doi ani. „Așteptăm să vedem cum va arăta bugetul pentru anul acesta. Pot să vă spun că Spitalul Județean de Urgență Ploiești rămâne unul dintre principalele obiective de investiții și în 2020. Deja am început proiectarea parcări din interiorul unității spitalicești, cea pe care ne-am propus să o amenajăm pe terenul donat de Primăria Ploiești”, a declarat Bogdan Toader, care a mai amintit că unitatea medicală e inclusă în proiecte europene pentru extinderea, modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe şi pentru modernizarea ambulatoriului, precum şi în mai multe proiecte derulate din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean sau cu sprijin de la Ministerul Sănătăţii, pentru dotarea cu aparatură medicală, îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi, probabil cel mai amplu, construirea unui nou corp de clădire, la sediul principal din strada Găgeni, unde să fie mutate secţiile exterioare care funcţionează la Boldescu.
Bani pentru asfaltări şi subvenţie
2020 va aduce şi alocări substanţiale de fonduri pentru refacerea drumurilor judeţene, a mai anunţat Bogdan Toader.
„În acest an ne-am propus să asfaltăm alți 77 de kilometri de drum, pe care îi vom împărți în patru loturi. De când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Prahova, am reușit să asfaltăm peste 300 kilometri de drum”, a mai declarat Toader.
Preşedintele CJ Prahova a mai anunţat că va analiza și posibilitatea ca și în acest an instituţia să sprijine Primăria Ploiești cu fonduri pentru acordarea subvenției la încălzire. Anunţul vine după ce, în 2019, Consiliul Judeţean a acordat 10 milioane către administraţia locală ploieşteană, sumă promisă încă din primăvară, în timpul dezbaterilor privind viitorul sistemului de termoficare, pentru susţinerea subvenţiei la gigacalorie plătite de la bugetul local. Şi apropo tot de sistemul de termoficare, acest an ar putea aduce, foarte probabil, şi transferul centralei termice de la Brazi în proprietatea Primăriei Ploieşti, după ce reprezentanţii Consiliului Judeţean, actualul proprietar, au anunţat că au finalizat intabularea, reconfirmându-şi interesul de a ieşi din acest parteneriat.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.