Salina Slănic, cea mai mare din Europa şi locul cu cel mai pur aer de pe planetă. Un loc unic care merită vizitat

20 august 2022  |  10:58  |  👁 5995 Vizualizari


Salina Slanic este cea mai mare din Europa ca mărime.Columul de sare excavat este de 2,9 milioane de metri cubi și deține cel mai pur aer de pe planetă, aproape complet lipsit de radiații și poluare.Salina Slănic se află în stațiunea Slănic, județul Prahova, Muntenia.La aproximativ 100 de kilometri de București și la 44 de kilometri de Ploiești, stațiunea Slanic Prahova, este o destinație recunoscută pentru activitatea turistică balneară din 1853, când a fost declarată stațiune turistică de interes național.

Cele 14 camere are salinei au o deschidere de 10 metri până la tavan, 32 de metri până la podea, iar înălțimea este de 54 de metri. Adâncimea salinei este de 208 metri. Dimensiunile impresionante au făcut ca salina să fie cea mai mare din Europa.Între 1943 și 1970, mina a fost în funcțiune, iar după 1970 a devenit o atracție turistică.

În interior, există un loc cu 50 de locuri echipat cu paturi, scaune, mese, unde vizitatorii cu probleme de respirație pot petrece câteva ore în pace.Un tratament de două săptămâni este suficient pentru pacienții cu probleme pulmonare.De asemenea, în salina sunt amenajate locuri de joacă cu tobogane, leagăne, terenuri de sport, volei, handbal, tenis, carting și mini fotbal, o sală de biliard și un bufet. Deseori, în mina sunt organizate diverse concursuri, expoziții și concerte.Cea mai impresionantă sală a salinei este Sala Genezei, care adăpostește busturile lui Traian, Decebal și Burebista, precum și sculpturi cu elemente unice poporului daco-roman. În salină există și un basorelief al lui Mihai Viteazul, precum și un bust al lui Mihai Eminescu.

Turistii pot vedea pe traseu elementele structurii interne a masei de sare, diversele benzi colorate cu tonuri de gri și alb ale sării, precum și vechile locuri unde sarea a fost exploatată. Mersul în salină durează aproximativ două ore, în timp ce vă puteți bucura și de beneficiile saline.Condițiile minei creează premisele pentru cel mai pur aer de pe planetă, din care lipsesc aproape toată radiația și poluarea.Cu siguranță trebuie să vizitați acest loc minunat. Accesul în interior se face cu microbuze, prin salina de exploatare ceea ce este fabulos, deoarece nu ai ocazia sa vezi zilnic mineri cum extrag sare. Microbuzele pleaca din 10 în 10 minute din parcarea salinei Slanic Prahova.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.