S-a decis alocarea unei cote pentru tratamentul diabetului zaharat

3 februarie 2023  |  18:02  |  👁 967 Vizualizari


Inițiatorul acestei decizii a devenit endocrinologul șef al orașului – Ecaterina Dimetresco. În opinia ei, autoritățile ar trebui să acorde atenție indisponibilității medicamentelor eficiente pentru majoritatea populației țării noastre.

Motivul pentru acest tratament a fost o statistică terifiantă. Peste 70% dintre cetățenii români cu vârsta peste 40 de ani suferă de diabet zaharat. Și în 2020 – 2021, s-au rezumat statistici din care s-a dovedit că în 93% din cazuri diabetul duce la o stare de comă severă.

„Oamenii mor nu din cauza virusului, ci din cauza diabetului și a complicațiilor cauzate de acesta! Amintiți-vă acest lucru o dată pentru totdeauna!”- spune Ecaterina Dimetresco.

 

 

Statisticile sunt șocante! Epidemia a luat 25 de mii de vieți, iar aproape 300 000 de români au murit de diabet în aceeași perioadă.

Și cel mai amuzant și mai trist lucru este că 75,87% din cazurile severe de complicații cauzate de viruși sunt persoane cu diabet zaharat! Dacă nu ar fi avut această boală, care distruge nemilos sistemul imunitar, ar fi suferit totul asimptomatic. Și acesta este principalul grup de risc. Și din nou, nimeni nu vorbește despre asta, pentru că apare imediat întrebarea – ce faceți pentru a trata această boală insidioasă?

Un fapt și mai înspăimântător este că oamenii pur și simplu nu tratează aceste boli sau pur și simplu nu știu cum să o facă. Medicii din policlinici interne nu sunt interesați să-și trateze pacienții, din acest motiv sunt prescrise medicamente învechite și ineficiente. În clinicile plătite, vi se pot oferi medicamente europene de înaltă calitate, dar nu mai mult de 8% dintre locuitorii țării își pot permite un astfel de tratament.

„Diabetul zaharat nu este tratat în țara noastră”

Medicamentele pentru diabet, care sunt prescrise oficial oamenilor, îndeplinesc o funcție importantă – pompează bani din buzunarele pacienților în buzunarele oligarhilor medicali.

Aceștia sunt droguri legalizate. Gândiţi-vă singur. Pacientul ia o pastilă, starea lui se îmbunătățește. Efectul medicamentului se oprește și nivelul zahărului crește din nou. Așa funcționează toate drogurile. Pentru a vă simți bine, trebuie să căutați o nouă „doză”.

Principalul lucru de înțeles este următorul: în situații de urgență, medicamentele „chimice” sunt necesare și importante. Ei salvează vieți atunci când este nevoie de ajutor urgent. În Primul Război Mondial, de exemplu, heroina a fost folosită pe câmpul de luptă, astfel încât răniții să nu moară din cauza șocului de durere.

Dar dacă luați în mod constant pastile, ele distrug corpul. La fel ca heroina. Nu atât de repede, dar principiul de funcționare este același. Și pentru a scăpa de efectele secundare, vi se vor vinde mai multe pastile. Și mai mult. Și mai mult. Cu cât este mai mult, cu atât mai bine pentru farmacii și afaceri farmaceutice.

Ca urmare, oamenii trăiesc de ani de zile pe medicamente. Dar ce fel de viață este asta? Când bărbați nu încă bătrâni, puțin peste 50 de ani, câștigă prostatită și își pierd potența. Când apare oboseală cronică, obezitate, picioarele încep să se umfle, astfel încât să puteți merge cu greu, degetele devin amorțite. Apoi, există tulburări gastro-intestinale și pietre la rinichi din cauza excreției intense de săruri și zahăr.

Unele comprimate, atunci când sunt luate pentru o lungă perioadă de timp, sunt în general oncogene. Uitați-vă la statisticile despre cancer – aceasta este o adevărată epidemie.

Nu vorbesc despre astfel de lucruri mici, cum ar fi probleme de somn, tinitus, pierderea vederii. Și lista continuă să crească. Și există un singur motiv – un nivel crescut de glucoză în sânge și, ca rezultat, diabetul, pe care nimeni nu îl tratează. Deși remediul există deja și arată rezultate excelente.

„Încerc să realizez acest lucru de mai bine de doi ani”

Ecaterina Dimetresco – profesor universitar la Departamentul de Endocrinologie al Universității de Medicină și Farmacie Carola Davila, doctor în științe medicale, doctor emerit al României. Medic șef din București. Membru al Consiliului de Administrație al Societății de Endocrinologie din România. Membru al Consiliului Internațional pentru diagnosticul diabetului zaharat acut (SUA/Europa). Membru al Consiliului de experți al Comisiei de Atestare Superioară pentru terapie. Membru cu drepturi depline al Societății Europene de Endocrinologi. Cercetător șef și coordonator național al multor studii internaționale multicentrice din 1997, inclusiv: FRAXIS, TIMI 16, 25, 46; OASIS 6, 8 și altele.

Ecaterina Dimetresco: „Aproape în fiecare zi de mulți ani, mă confrunt personal cu neglijența medicilor în tratamentul diabetului zaharat. Nimeni nu vrea și cel mai important nu are capacitatea de a trata în mod corespunzător pacienții lor. Sistemul nostru de sănătate este acum în stadiul Epocii de piatră și nu sunt timid să vorbesc despre asta în mod deschis. Până când salariile medicilor nu vor fi ridicate la nivelul adecvat, iar companiile de asigurări nu vor plăti pentru tratament, nu vom face un singur pas în dezvoltarea sistemului nostru de sănătate.

Am lucrat la aceste probleme în ultimii 2 ani, dar tot ce am reușit să obțin sunt cote de la Centrul Medical Național de endocrinologie pentru distribuirea preferențială a medicamentelor pentru tratamentul diabetului zaharat.

De asemenea, mă bucur și de acest rezultat, pentru că acum vom putea oferi o parte semnificativă a locuitorilor țării noastre medicamentele necesare. Acesta este într-adevăr un progres și sper că situația se va îmbunătăți doar în viitor.”

Ordin Nr. 75Р7218 din 27.01.2023 an.

Conform Ordinului Centrul Medical Național de Endocrinologie a achiziționat pe cheltuiala sa proprie medicamentul european Gluconol cu marca românească în valoare de 74 000 de ambalaje. Medicamentul va fi livrat policlinicilor din orașele mari pentru distribuirea preferențială, iar medicamentul va fi distribuit în toată România, cu posibilitatea de a-l comanda prin Internet.

Pentru a face acest lucru, vor fi create trei site-uri specializate care vor putea rezista afluxului masiv de utilizatori de Internet.

Departamentul de Endocrinologie al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, reprezentat de profesorul Ecaterina Dimitresco, a fost numit responsabil de distribuția medicamentului.

De ce a fost ales anume acest medicament?

Gluconol este un remediu european modern care s-a dovedit pe piața europeană ca fiind cel mai bun remediu pentru tratamentul și prevenirea diabetului zaharat și a complicațiilor acestuia, precum și prevenirea bolilor concomitente, cum ar fi

Neuropatie diabetică
Retinopatie diabetică
Obezitate
Boli cardiovasculare
Gastroenterită
Cetoacidoză diabetică
Stare hiperglicemică hiperosmolară
Hipertensiune arterială
Deshidratare
Comă
Defecte cardiace
Prolapsul valvei mitrale
Insuficiență cardiacă
Tromboză
Tromboflebită
Trombocitopenie
Extrasistolă
Embolie

Ecaterina Dimetresco: „Remediul generează celule imune speciale „reprogramate” care, după o anumită perioadă de timp, restaurează și purifică vasele de sânge, rezolvând problema cu zahăr ridicat și, în același timp, eliminând o persoană de o mulțime de probleme asociate cu sistemul circulator. Celulele pătrund în interior și îndepărtează ușor zahărul, curățând complet vasele de sânge. Datorită acestui fapt, indicele de zahăr din sânge este complet stabilizat și cauza principală a diabetului zaharat este eliminată. O persoană devine complet sănătoasă.”

Vezi intreaga stire aici 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.