România, rezultat excepțional la Olimpiada Internațională de Informatică – locul al doilea în Europa și 8 în lume. Locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul competiției

15 august 2022  |  07:12  |  👁 200 Vizualizari


Patru medalii, locul al doilea în Europa și locul 8 în lume din 90 de ţări participante. Acesta este bilanțul echipei României la Olimpiada Internațională de Informatică din Indonezia. Cu acest rezultat, România urcă pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 123 de medalii.

Din lotul olimpic de Informatică al României fac parte: Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), Andrei-Robert Ion (Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti) și Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie/jud. Hunedoara).

„Acum, la Olimpiada Internațională de Informatică (ediția 2022 – Indonezia), în aceeași formulă, dar coordonaţi și însoțiți de prof. Marius Nicoli (Colegiul Național “Frații Buzești”) – Team Leader și Andrei-Costin Constantinescu (ETH – Zürich, fost medaliat olimpic), au reușit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa și locul 8 în lume (din 90 de ţări participante)”, a transmis ministrul Educației.

Rezultatele ediției de anul acesta:

* Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică din București) – medalie de aur

* Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București) – medalie de argint

* Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăștie) – medalie de argint

* Andrei-Robert Ion – medalie de bronz (Liceul Internațional de Informatică din București).

* locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaționale de Informatică în clasamentul pe medalii

* locul al doilea în Europa și locul 8 în lume la ediția curentă.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.