Rodica Paraschiv (PSD Prahova), despre amplificarea fenomenului violenței: ”Am asistat cu toții la cazul incredibil petrecut pe o stradă din Ploiești!”

11 ianuarie 2023  |  13:20  |  👁 217 Vizualizari


”Violență în familie, violență stradală, violență în școală! Încotro ne îndreptăm?” este întrebarea pe care, probabil, ne-o punem cu toții atunci când vedem ce se întâmplă în jurul nostru și cum s-a schimbat interacțiunea dintre oameni. Cunoscuți sau necunoscuți. Rodica Paraschiv, secretar executiv al PSD Prahova și membru al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din cadrul Camerei Deputaților, a tras un semnal de alarmă în privința fenomenului. ”Violența fizică a devenit deja un fenomen care ar trebui să ne dea de gândit tuturor. Am asistat cu toții, îngroziți, la cazul incredibil care s-a petrecut, cu numai câteva zile în urmă, pe o stradă din Ploiești: un bărbat în toată puterea a lovit cu pumnii o femeie, a desfigurat-o, doar pentru că aceasta ar fi parcat greșit autoturismul!
Suntem oameni! Ce ne transformă în așa măsură și ne determină să acționăm precum niște sălbatici în situații pe care ar trebui să le ținem sub control? Și nu, nu sunt de acord și niciunul dintre noi nu ar trebui să fie cu ideea că ”poate a făcut și copilul/femeia ceva…”, afirmă social-democrata Rodica Paraschiv.
”La finalul anului 2022, la inițiativa ministrului Familiei, Gabriela Firea, a fost adoptată de Guvernul României Strategia Națională pentru egalitate de șanse, un pas pentru implementarea unor direcții clare care să reducă și să combată acest fenomen al violenței domestice. Măsuri care vor sta inclusiv la baza accesării de fonduri europene pentru construirea de locuințe protejate pentru victimele violenței, pentru asistență psihologică, pentru acordarea unor ajutoare financiare directe”, a mai precizat Rodica Paraschiv, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

sursahttps://prahovainfo.ro/politica/6082-rodica-paraschiv-psd-prahova-,-despre-amplificarea-fenomenului-violen%C8%9Bei-%E2%80%9Dam-asistat-cu-to%C8%9Bii-la-cazul-incredibil-petrecut-pe-o-strad%C4%83-din-ploie%C8%99ti-%E2%80%9D.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.