Rivalul Tesla și Porsche a fost văzut în timpul testelor: cum arată noul Lotus electric

2018 Chevrolet Bolt EV

1 martie 2023  |  10:45  |  👁 250 Vizualizari


Sedanul, un rival al Porsche Taycan și BMW i7, va fi al doilea model din gama de mașini non-sport a mărcii după crossover-ul Eletre.

Rivalul Tesla și Porsche a fost văzut în timpul testelor: cum arată noul Lotus electric

Modelul electric conceput ca un rival direct pentru Porsche și al său model electric Taycan, un sedan electric cu numele de cod Type 133, a fost spionat în timpul testărilor de iarnă deasupra Cercului Arctic în Europa, înainte de lansarea planificată pentru sfârșitul acestui an.

Sedanul va fi al doilea model din gama de mașini non-sport a mărcii după crossover-ul Eletre, iar imaginile arată un design alunecos, aerodinamic, cu elemente ale lui Eletre, cum ar fi farurile subțiri.

Mașina a fost descrisă de Lotus ca o intrare din segmentul E, ceea ce înseamnă că va rivaliza direct cu Porsche Taycan, precum și cu Tesla Model S, BMW i7 și Mercedes-Benz EQS.

Producătorul își dorește să vândă la nivel global noul model.

Competiția e un lucru bun pentru consumatori

Noul model va fi construit la noua fabrică Lotus din Wuhan, China, unde vor fi produse toate mașinile din divizia Lotus Tech lifestyle.

Lotus, care este deținută de Geely Holding Group din China, va continua să producă mașini sport la uzina Hethel din Norfolk, Anglia. Type 133 a fost proiectat în centrul de design Lotus Tech din Coventry, Anglia.

Crossover-ul Eletre este disponibil pentru precomandă în Marea Britanie și are un preț între 101,498 și 136,122 EUR în funcție de specificații, după dezvăluirea sa globală în urmă cu un an.

Se așteaptă că Type 133 va transporta sistemul de propulsie al lui Eletre, ceea ce înseamnă că ar putea fi disponibil atât cu un motor de intrare de 603 CP, cât și cu un flagship de 905 CP. Eletre folosește o baterie de 112 kilowați-oră pentru o autonomie maximă de 600 km.

Type 133 va fi urmat de un crossover electric de dimensiuni medii care se află sub Eletre.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.