Riscurile la care te expui când cumperi un televizor inteligent. Avertismentul FBI

Puţine persoane ştiu la ce pericole se expun atunci când cumpără un televizor inteligent. Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Potrivit Norton, un celebru producător de antivirus, televizoarele inteligente, fiind conectate la Internet, au capacitatea de a urmări ceea ce vezi şi ceea ce cauţi. Cu aceste informații pot programa publicitatea care se potrivește cel mai bine cu stilul tău de viață.

“Camerele televizoarelor inteligente pot fi folosite pentru a vă spiona. Un hacker poate utiliza cu ușurință camera televizorului pentru a afla dacă aveţi obiecte de valoare în casă şi când plecaţi în vacanţe lungi”, potrivit Norton.

Înainte de a face orice achiziție sau de a folosi un nou televizor inteligent, FBI vă recomandă, în primul rând, să cunoaşteţi toate funcțiile pe care le are.

Dacă are o cameră foto sau un microfon trebuie să învăţaţi cum să controlaţi aceste funcţii.

De asemenea, se recomandă schimbarea parolelor și învățarea modului de dezactivare a sistemului de recunoaștere vocală şi a camerelor foto.

“Dacă nu le puteți opri, gândiți-vă dacă merită să cumpărați acel televizor. De asemenea, dacă nu puteţi dezactiva camera, încercați să lipiți o bandă neagră peste obiectivul camerei “spune FBI, potribit bbc.com.

sursa: dcnews.ro

Related posts

Leave a Comment

fourteen − 12 =