Regatul Unit trebuie să reducă salariul minim pentru străini

3 februarie 2020  |  11:01  |  👁 322 Vizualizari


Regatul Unit trebuie să reducă salariul minim pentru imigranți la 25.600 de lire anual pentru a sprijini ocuparea locurilor de muncă după Brexit, arată un raport al Comitetului de Consultanță pentru Migrație (MAC), organizație independentă care acordă consultanță guvernului de la Londra.

Odată cu retragerea din Uniunea Europeană, Regatul Unit nu va mai acorda prioritate imigranților proveniți din UE, reamintește Reuters. Agenția îl citează pe președintele MAC, Alan Manning, care avertizează că recomandările formulate vor reduce probabil creșterea populației și a economiei Regatului Unit față de perioada în care a fost în vigoare libera circulație, prin introducerea unor praguri salariale și de calificare.

Modificările propuse vor îngreuna angajarea cetățenilor europeni, dar îi vor ajuta pe imigranții din afara UE prin reducerea veniturilor pe care sunt obligați să le obțină, scrie Agerpres. Conform MAC, salariul minim pentru imigranții calificați trebuie să scadă cu 4.400 de lire anual, de la nivelul actual de 30.000 de lire. Noua politică de imigrație a premierului Boris Johnson ar urma să fie aplicată de la începutul anului viitor.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.