Recomandare de carte: ‘Cuvinte care schimbă minți. Cum să influențezi comportamentul celorlalți’, de Shelle Rose Charvet

26 august 2020  |  07:48  |  👁 202 Vizualizari


„Cuvinte care schimbă minți. Cum să influențezi comportamentul celorlalți cu ajutorul limbajului” de Shelle Rose Charvet. Cartea uneia dintre cei mai mari experţi în resurse umane la nivel mondial, care vorbește despre secretele comunicării.

Cartea a apărut prima oară în limba română în 2006, la Editura Amaltea și, ca oriunde a fost tradusă (în alte 15 limbi) s-a vândut aproape imediat. Autoarea, Shelle Rose Charvet, este orator, consultant în afaceri si instructor atestat în NLP. A format, la rândul ei, mai mult de 500 de specialiști LAB (profilul lingvistic și comportamental) în peste 30 de țări și a consiliat mii de persoane din întreaga lume, potrivit agerpres.ro.

Bazată pe ani de muncă și studiu cu oameni și organizații, cartea este plină de aplicații practice, din lumea reală, pentru profesioniștii al căror succes depinde de a prezice și a influența comportamentul. Acesta este primul pas în marele salt spre comunicare.

Shelle Rose Charvet este considerată unul dintre cei mai mari experţi în HR la nivel mondial. Printre clienţii săi se numără Banca Mondială, Banca Franţei, Comitetul Olimpic, Deloitte, Federal Reserve Bank (cea mai mare bancă privată din SUA), IBM, Microsoft, Nokia, CERN şi UNESCO. A fondat o şcoală internaţională de consultanţă şi training în HR care formează specialişti din lumea întreagă.

Cartea ei din 1994 (a doua ediţie în 1997) este unul din cele mai valoroase instrumente posibile pentru cei ce realizează anunţuri şi interviuri pentru angajare, una din cele cinci cărţi fundamentale pe care orice specialist HR trebuie să le aibă.

Potrivit lui Shelle Rose Charvet, secretul comunicarii este simplu: dacă vrei ca mesajul tău să ajungă la celălalt, trebuie să folosești cuvintele și comportamentul adecvate. In acest fel, te vei înțelege la un nivel profund cu interlocutorul tău, iar relația dintre voi se va transforma în mod miraculos.

Cartea dezbate: Declanșatorii Moțivaționali; cum să descoperi tiparele unui individ sau ale unui grup; utilizarea Limbajului de Influențare potrivit pentru impactul maxim; cum să folosești acest instrument în orice context de comunicare; cum să creezi campanii publicitare și de marketing puternice; cum să angajezi omul potrivit la locul potrivit; cum să creezi echipe foarte performante gestionând punctele tari ale oamenilor, în loc să suferi din cauza punctelor lor slabe.

Shelle Rose Charvet – Cuvinte care schimbă minți. Cum să influențezi comportamentul celorlalți cu ajutorul limbajului. Traducere din limba engleză de Livia Olteanu. Ediura Litera, colecția Introspectiv dezvoltare personală. 320 pag.

sursa: stiripesurse.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.